Recept: Högrevsgryta med rotfrukter och svamp

Högrevsgryta med rotfrukter och svamp
Bjud på en klassisk köttgryta med porter, rotfrukter och svamp. Gott och prisvärt!
Annons

Högrevsgryta med rotfrukter och svamp

Högrevsgryta med rotfrukter och svamp

4 portioner
500 g högrev
1 rödlök
½ kålrot
2 morötter
1 palsternacka
smör till stekning
salt, svartpeppar
5 dl porter
7 dl köttbuljong
2 msk kinesisk soja
2 lagerblad
5 svartpepparkorn
100 g champinjoner
Garnering:
persilja
Tillbehör:
kokt potatis eller potatismos

Annons

Gör så här:
1. Putsa och skär köttet i bitar som är ca 3×3 cm. Skala och klyfta löken. Skala kålrot, morötter och palsternacka och skär i bitar.
2. Bryn köttet runt om, i omgångar, i en stor gryta med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet på ett fat.
3. Fräs lök och rotfrukter blanka runt om i grytan i smör. Lägg över på ett fat.
4. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt porter, buljong, soja, lagerblad och pepparkorn, och låt sjuda under lock, ca 11/2 timme. Kontrollera att köttet är mört.
5. Vänd ner rotfrukterna och sjud vidare under lock, ca 20 minuter.
6. Ansa och skär svampen i kvartar eller halvor och stek i en stekpanna med smör. Lägg över i grytan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja och servera med kokt potatis eller potatismos.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons