Indiska lammfärsbullar med saffransris

Lammfärsbullar med saffransris
Inget går upp mot köttbullar! Dessa får god smak av curry och garam masala, och serverade med ris som smaksatts med saffran, russin och mandel gör de snabbt succé!
Annons
Lammfärsbullar med saffransris
Prova indiska köttfärsbullar gjorda på lammfärs och kryddade med garam masala, curry och kardemumma!

Recept kryddiga lammfärsbullar med smaksatt ris

4 port

500 g lammfärs
1 grön chili
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
1 tsk kardemumma
1 tsk curry
1 tsk garam masala
salt och peppar
rivet skal av 1 lime
4 msk hackad sötmandel

Annons

Tillbehör
3 dl jasminris
50 g sötmandel
1 ½ dl russin
½ pkt saffran

Ugn 200°

Gör så här

1. Hacka chilin. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda med färs, alla kryddor, lime och mandel.

2. Forma färsen till köttbullar och lägg på plåt med bakpapper. Stek i ugn 15–20 min, rör om någon gång under tiden.

3. Tillbehör: Koka riset enl anv på förp. Hacka mandeln. Blanda ris, mandel och russin. Rör ut saffran i ½ dl kokande vatten. Ringla över riset.

 

Läs mer:

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons