Mormors inlagda ättiksgurka

Inlagd ättiksgurka
Så enkelt och så gott att 
lägga in egen ättiksgurka. Använd västeråsgurkor!
Annons
Inlagd ättiksgurka
Inlagd ättiksgurka som på mormors tid! Foto: Erik Karlsson

Recept inlagd ättiksgurka

ca 4 burkar

1 kg inläggningsgurka, t ex västeråsgurka
10 dillkronor
1 msk senapsfrön
3 dl strösocker
3 msk salt
2 dl ättiksprit, 12  %
3 dl vatten

Gör så här

1. Tvätta gurkorna och skiva på snedden. Varva med dillkronor, senapsfrön, socker och salt i glasburkar.

Annons

2. Blanda ättiksprit och vatten och häll över, vänd på burken några gånger första dygnet.

3. Inläggningen håller sig ca 3 månader i kylskåp.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons