Inlagda körsbärstomater med vitlök och rosmarin recept

Inlagda tomater
Har du gott om tomater i grönsakslandet? Testa att lägga in dem i olja smaksatt med vitlök och rosmarin! Solmogen smak får tomaterna om du ugnssteker dem på svag värme med socker och salt.
Annons
Inlagda tomater
Lättfixat tillbehör med mycket smak. Foto: Anders Norrsell

Recept inlagda tomater med vitlök och rosmarin

1 kg körsbärstomater
1 tsk flingsalt
1 tsk strösocker
3 vitlöksklyftor
1 dl rapsolja
1 kvist rosmarin

Ugn 90°, gärna varmluft

 

Så här gör du inlagda tomater

Annons

1. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan ner. Strö över salt och socker. Ställ in tomaterna i ugnen 3–4 tim med varmluftsfunktion eller 4–5 tim med över- och undervärme. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut lite ånga. Låt svalna.

2. Lägg några vitlöksklyftor i en burk. Lägg i tomaterna och häll över rapsolja så att det täcker. Stick ner en kvist rosmarin och sätt på locket. Håller ca en vecka i kylskåp.

 

Du kan soltorka dina egna tomater.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons