Italiensk delikatessbricka med hemgjord pesto

Italiensk delikatessbricka
Rena smaker från det italienska köket passar de flesta. Fresta med läcker parmaskinka, melon och hemlagad pesto– plockmat när den är som bäst!
Annons
Italiensk delikatessbricka
Att göra egen pesto är mycket enklare än man kan tro. Prova! Foto: Anders Norrsell

Recept parmaskinka, melon, pesto och smakrik ost

6 port

12 skivor parmaskinka
1 cantaloupemelon
150 g gorgonzola, rumstemp
11/2 dl grön pesto (se separat recept)
färsk basilika

Gör så här

1. Lägg upp parmaskinkan på ett stort fat.

Annons

2. Skala, kärna ur och klyfta eller tärna melonen. Fördela melonbitarna på fatet.

3. Dela gorgonzolan i mindre bitar och lägg på fatet.

4. Ringla eller droppa pesto över skinka och melon och servera resterande pesto vid sidan av. Garnera med basilikablad.

 

Hemgjord pesto

Rosta 50 g pinjekärnor i en torr stekpanna. Plocka bladen av 11/2 kruka färsk basilika. Skala 2
vitlöksklyftor. Mixa pinjekärnor, basilikablad, vitlök och 2 dl olivolja. Tillsätt 100 g riven parmesanost. Smaka av med lite salt och peppar.

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons