Recept: Italiensk fläskfilégratäng

Recept: Italiensk fläskfilégratäng
Bjud italienskt och smaksätt fläskfilén med oregano, tomater och parmesanost!
Annons

Italiensk fläskfilégratäng

Recept: Italiensk fläskfilégratäng

4 portioner
600 g fläskfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1+1 msk smör
10 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
3 dl vatten
3 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 dl finriven parmesanost
10 körsbärstomater
Garnering:
färsk oregano, timjan
Tillbehör:
kokt pasta

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Putsa köttet och skär i skivor. Salta och peppra, och bryn köttet runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg över i en ugnsform.
3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs tomater, vitlök och chili ett par minuter i en stekpanna med 1 msk smör.
4. Krydda med oregano och timjan, och späd med vatten, fond och grädde. Låt koka samman ett par minuter. Tillsätt parmesanost och häll över köttet.
5. Strö på delade tomater och tillaga i ugnen, 15 minuter.
6. Vid servering: Garnera med oregano och/eller timjan och servera med kokt pasta.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons