Italiensk kycklinggratäng med salami och mozzarella recept

italiensk kycklinggratäng
Härlig smältande mozzarellaost ihop med kyckling, champinjoner och salami – den här gratängen är både lyxig och lättlagad!
Annons
Italiensk kycklinggratäng med salami och mozzarella
Smarrigt italienskt med kyckling, mozzarella, salami och soltorkad tomat. Foto: Olof Abrahamsson

Recept italiensk kycklinggratäng med salami och mozzarella

4 portioner

4 kycklingfiléer
salt, peppar, vitlökspulver
1+1 msk smör
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk maizena redning för ljus sås
1 msk konc kycklingfond
150 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
250 g mozzarellaost
75 g skivad salami
8 soltorkade tomater

Annons

Garnering
1 dl valnötter
hackad basilika

Servering
ugnsrostad potatis
ugnsrostade morötter

Ugn 225°

Så här gör du italiensk kycklinggratäng

1. Krydda kycklingen med salt, peppar och vitlökspulver. Stek filéerna i en stekpanna med 1 msk smör tills de är genomstekta. Ta upp filéerna.

Annons

2. Tillsätt vattnet och låt det koka ihop ett par minuter. Häll i grädde och koka upp. Red av och smaka av såsen med fond, salt och peppar.

3. Skiva svampen. Skala och hacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i en stekpanna med 1 msk smör.

4. Skiva kyckling och mozzarella. Varva kyckling, mozzarella och salami i en ugnsform. Strö på hackade soltorkade tomater och svamp. Häll på såsen. Gratinera i ugnen ca 20 min.

5. Strö över grovt hackade valnötter och basilika. Servera kycklingen med ugnsrostade rotfrukter, se separat recept.

Recept rostade rotfrukter

Sätt ugnen på 225°. Skala 500 g sötpotatis, 200 g palsternacka och 400 g potatis och skär i bitar. Blanda med 3 msk olivolja, salt och peppar. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen, ca 40 min. Vänd någon gång under tiden.

Av Kerstin Svensson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons