Jessica Frejs julköttbullar recept

Jessica Frejs julköttbullar recept
Jessica Frejs ljuvliga julköttbullar är både glutenfria och fria från lök – och bjuder in både glutenintoleranta och småbarn till julbordet.
Annons
Jessica Frejs bästa köttbullar
Jessica Frejs bästa köttbullar. Foto: Pressbild

Recept Jessica Frejs julköttbullar

4 portioner

2 ägg
1 dl majsmjöl
2 dl vispgrädde
2 msk lökpulver
2 tsk vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
2 tsk salt
1000g nötfärs, svensk och gärna ekologisk
smör att steka i

Annons

 

Så här gör du Jessica Frejs julköttbullar

1. Vispa ihop ägg, grädde, lökpulver, kryddpeppar och salt.

2. Blanda i nötfärsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för med slev.

3. Rulla till små köttbullar, med blöta händer går det lättast. Tänk på att inte arbeta smeten för länge, så bullarna blir stabbiga.

4. Stek köttbullarna i omgångar i rikligt med smör tills de är genomstekta.

 

Jessica Frej är en svensk kock och kokboksförfattare känd från sitt deltagande i Sveriges Mästerkock i TV4 2011. I dag aktuell med kokboken Hur lätt som helst – 60 middagsrecept för vardagspusslet.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons