Jessica Frejs julköttbullar recept

Jessica Frejs julköttbullar recept
Jessica Frejs ljuvliga julköttbullar är både glutenfria och fria från lök – och bjuder in både glutenintoleranta och småbarn till julbordet.
Annons
Jessica Frejs bästa köttbullar
Jessica Frejs bästa köttbullar. Foto: Pressbild

Recept Jessica Frejs julköttbullar

4 portioner

2 ägg
1 dl majsmjöl
2 dl vispgrädde
2 msk lökpulver
2 tsk vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
2 tsk salt
1000g nötfärs, svensk och gärna ekologisk
smör att steka i

Annons

 

Så här gör du Jessica Frejs julköttbullar

1. Vispa ihop ägg, grädde, lökpulver, kryddpeppar och salt.

2. Blanda i nötfärsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för med slev.

3. Rulla till små köttbullar, med blöta händer går det lättast. Tänk på att inte arbeta smeten för länge, så bullarna blir stabbiga.

Annons

4. Stek köttbullarna i omgångar i rikligt med smör tills de är genomstekta.

 

Jessica Frej är en svensk kock och kokboksförfattare känd från sitt deltagande i Sveriges Mästerkock i TV4 2011. I dag aktuell med kokboken Hur lätt som helst – 60 middagsrecept för vardagspusslet.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons