Jordgubbspannacotta i glas

jordgubbspannacotta-recept-puff
Vår lyxiga jordgubbspannacotta är en krämigt god dessert som får en frisk smak av jordgubbar i både pannacottan och toppingen.
Annons
jordgubbspannacotta-recept
Vår söta pannacotta med jordgubbar är lika vacker som god, vi lovar! Bild: Pontus Ferneman

Jordgubbspannacotta recept

4 port

2 gelatinblad

½–1 vaniljstång

½ dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 dl flytande crème fraiche el syrad grädde (15 %)

100 g mixade jordgubbar

Jordgubbssirap

250 g jordgubbar

½ msk strösocker

Annons

3 msk vit sirap

Garnering

jordgubbar

strimlat limeskal

 

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 min. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna.

2. Lägg vaniljstång, -frön, socker och grädde i en kastrull. Låt koka upp. Ta kastrullen från värmen. Rör i de urkramade gelatinbladen.

3. Tillsätt crème fraiche. Blanda till sist i de mixade jordgubbarna. Häll upp i glas. Låt stelna i kyl.

4. Jordgubbssirap: Skär jordgubbarna i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt sjuda på svag värme tills de mjuknat.

5. Låt rinna av i en sil, ta vara på saften, tryck lätt med en sked så att saften pressas ut. Rör samman saften med sirapen. Låt svalna och ställ i kyl.

6. Strax före servering, häll jordgubbssirapen på pannacottan och garnera med jordgubbar och lime.

 

Baka också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons