Jordgubbstårta med maräng, choklad och nutella recept

Jordgubbstårta
Ingen sommar utan jordgubbstårta! Imponera på gästerna med denna lättbakade tårta med choklad- och marängbottnar, grädde, nutella och massor med jordgubbar!
Annons
Jordgubbstårta
Vem kan motstå denna ljuvliga jordgubbstårta? Foto: Pontus Ferneman

Recept jordgubbstårta med maräng, choklad och nutella

ca 12 bitar

125 g smör, mjukt
1½ dl rörsocker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl mjölk

Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker

Annons

Fyllning & garnering
5–6 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
ca 600 g jordgubbar
1–1½ dl nutella

Ugn 150°

 

Så här bakar du jordgubbstårta med maräng

1. Vispa smör och socker riktigt poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, under fortsatt vispning.

2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.

3. Bred ut smeten i två smorda formar, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant.

Annons

4. Maräng: Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills marängen blir fast och blank. Bred marängen ovanpå chokladsmeten i formarna.

5. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen, 30–35 min. Låt svalna.

6. Fyllning och garnering: Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker. Skär jordgubbarna i skivor.

7. Varva ca hälften av vaniljgrädden, nutellan och jordgubbarna på den ena tårtbottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå. Toppa med vaniljgrädde och garnera med nutella och bär.

Tips! Värm ev nutellan lite så blir den lättare att ringla på tårtan. Men den får inte bli för varm för då smälter grädden.

 

Marängtårta med jordgubbar

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons