Julig sangria med kryddor och frukt – recept

Julig sangria med kryddor och frukt – recept
Julig sangria med kryddor och frukt – ett smarrigt alternativ till glöggen! Kan serveras både varm och kall.
Annons
Julig sangria med kryddor och frukt
Sangrian kan serveras både varm och kall.

Julig sangria med kryddor och frukt

ca 8 glas, 1 timme med koktid
5 dl rött vin
5 dl granatäppeljuice
2 hela kanelstänger
2 stjärnanis
3 krossade kardemummakapslar eller 1 tsk krossade kardemummakärnor
1 apelsin
2 små röda äpplen
½ granatäpple
2 färska fikon, kan uteslutas
ev is

Annons

Gör så här:
1. Blanda vin, granatäppeljuice, kanel, stjärnanis och kardemumma i en kastrull. Låt sjuda på svag värme, inte koka, 30–45 minuter.
2. Tvätta och klyfta apelsinen. Skölj, kärna ur och tärna äpplena. Kärna ur granatäpplet. Se punkt 1 på receptet till brietårtan.
3. Vid servering: Fördela apelsin, äpple, granatäppelkärnor och klyftade fikon i kannan och/eller i glasen. Väljer du att servera sangrian kall, lägg också is i glasen. Fyll på med sangria.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons