Festfina mockaformar

Festliga mockaformar
Fyll små mördegsformar med lyxig mockakräm – så gott till kaffet efter maten! Toppa gärna med vispad grädde och små clementinskivor så blir det ännu festligare.
Annons
Festliga mockaformar
Något för dig som gillar kaffe! Foto: Pontus Ferneman

Recept kakor med kaffekräm

14–16 st

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör
2–3 msk vatten

Mockakräm
100 g smör
4 msk strösocker
1 msk vetemjöl
3 msk kakao
1 msk snabbkaffepulver
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Annons

Servering
vispgrädde
apelsin el clementin
citronmeliss

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare tills smöret finfördelats. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt 20 min.

2. Dela degen i 14–16 lika stora bitar. Tryck ut degen med mjölad tumme i små aluminiumformar. Grädda i mitten av ugnen 8–12 min, tills de är gyllene. Låt svalna.

3.  Kräm: Smält smöret i en kastrull och vispa ner övriga ingredienser. Låt krämen sjuda under omrörning någon min.

4. Fördela krämen i kakformarna, låt stå svalt och stelna.

5. Servera gärna med en klick vispgrädde, apelsin och citronmeliss.

Läs mer:

Mockarutor med vit choklad i långpanna

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons