Trekålspytt i ugn

Kålpytt i ugn
Rostad kål är en riktig delikatess – svårt att tro att något så enkelt kan smaka så fantastiskt!
Annons
Kålpytt i ugn
Savojkål, rödkål, fänkål och morot rostas i ugnen med marockansk kryddblandning. Så gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept kålpytt i ugn

4 port
400 g savojkål
400 g rödkål
250 g fänkål
2–3 morötter
1 purjolök
1 msk marockansk kryddblandning
2–3 msk olivolja

Till servering
1 burk färdig tomatsås
köttbullar

Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Skär kålsorterna i grova bitar och strimlor. Skala morötterna och skär dem i sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Skölj och ansa purjolöken, skär i 3 cm breda skivor.

2. Bred ut alla grönsaker i en långpanna. Strö över kryddblandningen och ringla över olivolja. Rosta i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Rör gärna om en gång under tiden.

Annons

3. Häll tomatsåsen i en gryta, lägg i köttbullarna och värm. Servera.

 

Av Sofia Tronêt Fernberg

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons