Fläskkarré med lyxig ingefärsglaze

Grillad karré med ingefärsglaze
Grillat är godast och karré passar utmärkt att slänga på grillen. Extra gott blir köttet om du penslar det med en hemgjord glaze eller marinerar det. Testa vår favorit med smak av ingefära och koriander!
Annons
Grillad karré med ingefärsglaze
Smaksätt karrén med vår heta glaze som penslas på mot slutat av grillningen. Foto: Anders Norrsell

Recept karré med ingefärsglaze och sötpotatissallad

4 port

500 g fläskkarré i skivor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Potatissallad
500 g delikatesspotatis
500 g sötpotatis
1 orange paprika
2 rödlökar
1 squash
3 msk olivolja
flingsalt
2 msk finhackad persilja

Annons

Vitlökssås
21/2 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
2 msk finhackad färsk dragon
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Glaze
2 msk tomatketchup
1/2 msk soja
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt

Ugn 225°

Gör så här

1. Potatissallad: Tvätta och dela potatisarna om de är stora. Tvätta sötpotatisen och dela i bitar. Kärna ur och tärna paprikan. Dela löken i klyftor. Skär squashen i bitar.

2. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Vänd ner oljan och strö flingsalt över. Rosta i ugnens mitt 25–30 min. Strö över persilja vid servering.

3. Sås: Blanda majonnäs, vinäger och honung. Tillsätt dragon och pressad vitlök. Salta och peppra. Förvara såsen svalt till servering.

4. Glaze: Blanda ketchup, soja och kryddor.

5. Grilla karrén ca 2 min per sida. Salta och peppra och pensla med glazen mot slutet.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons