Lyxiga kejsarkronor med hasselnötter

Kejsarkronor
Mjukseg, nötig och läcker! Denna beskrivning passar bra in på den eleganta kejsarkrononan med sin läckra hasselnötsfyllning toppad med ett mördegskors.
Annons
Kejsarkronor
Älskad klassiker med härlig hasselnötsfyllning.

Recept kejsarkronor med hasselnötter

ca 16 st

Mördeg
½ dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
150 g smör, kallt
1 äggula

Fyllning
125 g hasselnötter
2  ½ dl florsocker
3 äggvitor

Ugn 175°

Gör så här

1. Mördeg: Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen. Låt vila svalt i plast ca 30 min.

Annons

2. Fyllning: Mal eller hacka nötterna fint. Blanda med florsocker. Vispa vitorna till ett löst vitt skum. Rör samman med nötter och socker.

3. Ta undan ca 1/4 av mördegen, tryck eller kavla ut resten i aluminiumformar.

4. Fyll formarna till ca ²/³ med nötfyllningen. Kavla ut och skär remsor av den sparade mördegen. Lägg dem som ett kryss på varje kaka.

5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons