Kladdkaka med chokladglasyr

Kladdkaka i långpanna
Ska du baka kladdkaka till många? Gör den i långpannan – hur smidigt som helst! Här lyxar vi även till det med en läcker chokladglasyr och serverar punschgrädde till – så gott!
Annons
Kladdkaka i långpanna
Festligt och gott med jordgubbar och grädde till kladdkakan. Foto: Pontus Ferneman

Recept kladdkaka i långpanna

24 st

150 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
½ dl kallt starkt kaffe
3  3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kakao
3 tsk vaniljsocker

Glasyr
50 g smör
200 g mörk choklad

Annons
Annons

Servering
5 dl vispgrädde
3–4 msk punsch
2 liter jordgubbar

Ugn 200°

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från värmen. Hacka chokladen. Lägg den i kastrullen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kaffet.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål. Tillsätt mjölblandningen, kaffet och chokladen i äggsmeten.
3. Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min, kakan ska fortfarande kännas en aning lös. Låt svalna.
4. Glasyr: Smält smöret. Hacka chokladen grovt. Ta kastrullen från plattan och vänd ner chokladen i smöret, rör tills den smält. Bred glasyren över kakan. Låt stå tills glasyren stelnat. Skär kakan i bitar.
5. Servering: Vispa grädden och smaksätt med lite punsch. Servera kakan med punschgrädde och jordgubbar.

Annons

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons