Kladdkaka med cheesecakefyllning och vit choklad recept

Kladdkaka med cheesecakefyllning
Kladdkaka och cheesecake i ett – en sann dröm för dig som älskar godsaker. Njut kakan som lyxig efterrätt eller när du vill fira något alldeles speciellt!
Annons
Kladdkaka med cheesecakefyllning
Drömkakan som du bara måste prova! Foto: Pontus Ferneman

Recept kladdkaka med cheesecakefyllning

ca 10 bitar
150 g smör
1 dl kakao
3 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
3 ägg
2  ½ dl vetemjöl

Fyllning
150 g philadelphiaost
1 äggula
2  ½ msk florsocker
100 g vit choklad, knappar eller hackad

Annons

Ugn 175°

 

Så här gör du kladdkaka med cheesecakefyllning

1. Smält smöret. Ta det från värmen. Rör i resten av ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad form (22–24 cm i diam).

2. Rör samman fyllningen. Klicka den ovanpå smeten. Drag med skaftet på t ex en sked, så att kakan blir marmorerad.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons