Kladdkaka med mockaglasyr

Kladdkaka med mockaglasyr
Vem kan motstå en kladdkaka med rik chokladsmak och ett krämigt inre? En härlig mockaglasyr med nutella och söta kokosflingor gör kladdkakan extra god!
Annons
Kladdkaka med mockaglasyr
Servera gärna lättvispad grädde och jordgubbar till den goda chokladkakan. Foto: Pontus Ferneman

Recept kladdkaka med mockaglasyr

10–12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl

Glasyr
1 tsk frystorkat kaffe
1½ dl nutella
ca 75 g färskost, typ philadelphia
25 g smör, mjukt
3/4 dl florsocker

Annons

Garnering
3/4 dl kokosflingor
4–5 jordgubbar

Ugn 175°

 

Annons

Gör så här

1. Smält smöret i en stor gryta. Ta från värmen. Rör i socker, kakao, vaniljsocker och salt.

2. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör i mjölet.

3. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diam, med löstagbar botten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kallna och gärna stå några tim i kylen.

5.  Nutellaglasyr: Stöt kaffet i morteln till ett pulver. Vispa samman med övriga ingredienser till glasyren.

Annons

6.  Garnering: Bred glasyren på kakan och strö på kokos. Låt stelna. Garnera ev med några jordgubbar mittpå kakan.

 

Läs mer:

Kladdkaka med lakrits och hallon

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons