Bjud på klassisk sjömansbiff

Sjömansbiff
Vem kan motstå en läcker gryta som fått puttra länge på spisen och sprider sin väldoft? Laga en klassisk sjömansbiff och bjud ett glas gott öl till!
Annons
Sjömansbiff
Praktisk allt i ett-rätt!

Recept klassisk sjömansbiff

4 port

600 g nötkött utan ben
3 gula lökar
smör till stekning
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 kg potatis
salt och peppar
1 lagerblad
33 cl mörkt öl
1 dl persilja

Serveringsförslag
rödbetor
saltgurka

Annons

Gör så här

1. Skär köttet i ca ½ cm tjocka skivor och sedan i ca 5×5 cm stora bitar. Skiva löken. Stek löken lätt i lite smör, ta upp. Öka värmen och bryn köttet i smör. Vispa ur stekpannan med vatten och tomatpuré, ta vara på skyn.

2. Skala potatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Varva potatis, lök och kött i en gryta, börja och sluta med potatis. Salta och peppra mellan lagren, lägg i ett lagerblad.

3. Häll över sky och öl, låt sjuda på svag värme under lock i ca 45 min. Strö över hackad persilja.

 

Läs mer:

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons