Sockerbullar med vaniljfyllning

Sockerdoppade vaniljbullar
Baka och njut av nygräddade klassiska vetebullar fyllda med vaniljkräm, som sedan penslas med smör och doppas i socker – mums!
Annons
Sockerdoppade vaniljbullar
Läckra bullar med ljuvlig vaniljfyllning – lika lättbakade som goda!

Recept klassiska vaniljbullar

ca 32 st

¾ pkt jäst
4 dl mjölk, rumstemp
1 dl strösocker
1 ägg
ca 12 dl vetemjöl
125 g smör, mjukt
½ tsk salt

Fyllning
ca 2½ dl vaniljkräm

Pensling & garnering
ägg
ca 2 msk smält smör
strösocker

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den i mjölken. Tillsätt socker, ägg och det mesta av mjölet. Klicka i smöret. Arbeta degen smidig. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några min. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.

2. Dela degen i två delar. Forma till längder. Skär i bitar. Rulla till bullar. Lägg dem på plåt med bakpapper och låt jäsa under bakduk ca 25 min.

3. Gör en fördjupning i varje bulle. Spritsa i vaniljkräm. Låt jäsa ytterligare ca 10 min. Pensla med lätt uppvispat ägg.

4. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 min.

5. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Fernean

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons