Fruktiga kokospajer i portionsformar

Kokospaj med mango
Söt mango, syrliga vinbär och smulig topping med kokos samsas i en form. Och med hemlagad kolasås ringlad ovanpå har du en svårslagen kombination. Njut till sista smulan...
Annons
Kokospaj med mango
Hemlagad kolasås blir pricken över i till denna goda smulpaj med mango, vinbär och kokos!

Recept kokospaj med mango och vinbär

ca 4 port

Smuldeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1½ dl kokos
¾ dl strösocker

Kolasås
1½ dl ljust muscovado socker
2 dl vispgrädde
2½ msk smör
1 krm salt

Fyllning
2 tsk strösocker
1 tsk majsstärkelse
ca 125 g röda vinbär
ca 300 g mango i bitar

Annons

Till servering
vaniljglass
ev vinbärsklasar

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Kolasås: Blanda ingredienserna i en vid, tjockbottnad ka strull. Låt koka tills det börjar tjockna och få en mörk färg, det sker vid ca 115°.

2. Smuldeg: Skär smöret i kuber. Blanda snabbt samman med resten av ingredienserna till en smulig deg.

3. Fyllning: Blanda socker och majsstärkelse. Vänd runt vinbären i det. Varva mango och vinbär i smorda portionsformar. Häll knappt 1 msk av kolasåsen på varje. Strö på smuldeg.

4. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 min. Servera med kolasås och vaniljglass. Garnera ev med vinbärsklasar.

Tips! Mango och vinbär hittar du numera året om i frysdisken.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons