Kokostosca i långpanna recept

Kokostosca i långpanna
Vankas det stort kalas? Då är de här goda kokostoscarutorna lösningen eftersom denna långpannekaka är både lättbakad och räcker till många!
Annons
Kokostosca i långpanna
Härligt saftig och god är dessa långpannerutor med ljuvlig kokostosca på toppen. Foto: Anders Norrsell

Recept kokostosca i långpanna

ca 24 st

175 g margarin
1 dl mjölk
3 ägg
2½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver

Kokostosca
100 g margarin
1 dl strösocker
½ dl sirap, ljus
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
150 g riven kokos

Annons

Ugn 175°

 

Så här gör du kokostosca i långpanna

1. Smält margarinet i en kastrull. Tag från värmen. Häll i mjölken.

2. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i smeten växelvis med margarinet och mjölken.

3. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

5. Kokostosca: Smält margarinet. Tag i socker, sirap, vetemjöl och mjölk. Låt koka upp lås vag värme under omrörning. Rör i kokosen. Fördela smeten ovanpå bottnen.

6. Grädda i mitten av ugnen ytterligare 10–15 min.

7. Låt kakan svalna. Skär upp i rutor.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons