Fyllda paprikor med mustig köttfärsröra

Färsfylld paprika
Njut av färsfylld paprika som gratineras med mycket ost – en klassiker som aldrig går ur tiden!
Annons
Köttfärsfyllda paprikor
Lite rödvin i fyllningen ger rätten den där lilla extra smaksensationen. Foto: Anders Norrsell

Recept fyllda  paprikor med mustig köttfärsröra

4 port

4–6 röda paprikor
4 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
11/2 dl rött vin
1 förp passerade tomater, 400 g
2 msk finhackad persilja
25 g riven mozzarellaost
2 msk riven parmesanost

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Skölj paprikorna. Skär toppen av dem så att du får lock (med skaftet kvar). Kärna ur paprikorna. Lägg dem och locken i en långpanna med bakpapper. Pensla med 2 msk olja.

2. Baka dem i nedre delen av ugnen ca 20 min, ta ut locken efter ca 15 min. Låt svalna lite.

3. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv moroten. Stek färsen i 2 msk olja, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och stek vidare ett par min. Rör ner moroten.

4. Tillsätt tomatpuré, vin och passerade tomater. Låt allt koka samman på medelvärme. Rör ner persiljan.

5. Fördela köttfärsröran i paprikorna. Toppa med mozzarella- och parmesanost. Gratinera i ugn ca 10 min, tills allt fått fin, gyllene färg.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons