Krämig auberginegratäng med halloumi och fetaost recept

Krämig auberginegratäng med halloumi och fetaost
Halloumins och fetaostens sälta passar alldeles utmärkt till den milda auberginen. Den här vegetariska gratängen blir snabbt en vardagsfavorit!
Annons
Krämig auberginegratäng med halloumiost och fetaost
Halloumi och fetaost passar utmärkt i den här vegetariska vardagsgratängen! Foto: Pontus Ferneman

Recept krämig auberginegratäng med halloumi och fetaost

4 portioner
ca 800 g aubergine
olivolja till pensling och stekning
salt och peppar
2 gula lökar
2 tsk torkad mynta
1/2 dl hackad persilja
150 g fetaost
2 dl vispgrädde
100 g riven ost

Annons

Tillbehör
200 g halloumiost
smör till stekning

Garnering
timjan

Ugn 200°

 

Så här gör du auberginegratäng med halloumi och fetaost

1. Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt. Pensla på lite olja och salta lätt. Baka i ugn tills de får fin färg, 8–10 min.

2. Skiva löken tunt och stek i olja på medelhög värme. Den ska brynas lätt utan att bli bränd. Salta och peppra.

3. Varva aubergineskivor, stekt lök, mynta, persilja och söndersmulad fetaost i en ugnsform. Häll på grädden. Gratinera ca 20 min. Ta ut formen och strö över riven ost. Gratinera i ytterligare 10–15 min.

4. Skär halloumin i knappt centimetertjocka skivor. Stek i smör, gärna på grilljärn. Garnera gratängen med halloumi och timjan.

 

Grekisk moussaka

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons