Krämig kycklinggryta med curry och kokos recept

Krämig kycklinggryta med curry & kokos
Krämig, mild och mustigt smakrik – precis en sån där kycklinggryta man kan längta efter en mulen oktoberdag.
Annons
Krämig kycklinggryta med curry och kokos
En härligt krämig gryta med smak av Indien. Foto: Christina Uhlin

Recept krämig kycklinggryta med curry och kokos

4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g sötpotatis
1 msk curry
1 msk garam masala
400 g kokosgrädde
400 g passerade tomater
1½ msk konc kycklingfond
600 g kycklinglårfilé
1 msk hackad koriander, fryst går bra
½ lime, skal & saft
salt, peppar, socker
olja till stekning

Annons

Servering
1 dl salta jordnötter
färsk koriander
kokt ris

 

Annons

Så här gör vi krämig kycklinggryta med curry och kokos

1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Fräs allt i olja tillsammans med kryddorna.

2. Tillsätt kokosgrädde, passerade tomater och fond. Låt sjuda och rör om då och då.

3. Skär kycklinglårfiléerna i grytbitar, ca 3 cm. Bryn dem gyllene runtom i olja i en het stek- el grillpanna. Lägg över dem direkt i grytan. Låt sjuda 20 min tills de är klara.

4. Smaksätt med koriander och lime. Smaka av med salt, peppar och socker.

Annons

5. Toppa med jordnötter och färsk koriander, servera med ris.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

2 kommentarer till “Krämig kycklinggryta med curry och kokos recept”

  1. Yvonne Attergren skriver: 9 mars, 2019

    Ni har tagit bort mitt bästa fiskrecept


    1. Åsa Österling skriver: 20 mars, 2019

      Hej Yvonne! Vilket fiskrecept är det du letar efter? Mejla mig gärna på [email protected] så ska jag hjälpa dig med länk.


Annons