Krämig lax- & räklasagne recept

Krämig lax och räklasagne
Ljuvligt god med härlig smältande ost är vår lyxiga lax- och räklasagne.
Annons
Krämig lax och räklasagne
Här sparar vi inte på godsakerna! Både lax och räkor ingår i denna festlasagne. Foto: Anette Nilsson

Recept krämig lax- & räklasagne

4 portioner

4 stora färska lasagneplattor
400 g räkor med skal
450 g skivad rökt el gravad lax
3–4 kvistar dill
7 cm purjolök
180 g färsk spenat
rapsolja till stekning
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk konc hummerfond
2 tsk sambal oelek
ca 10 cocktailtomater
1 dl riven gratängost

Annons

Servering
valfri sallad

Ugn 175°

 

Så här gör du lax- & räklasagne

1. Skala räkorna, hacka dem grovt. Skär laxen i tunna strimlor. Hacka dillen.

2. Skiva purjolöken tunt. Fräs spenaten mjuk i lite rapsolja i en stekpanna tillsammans med purjolöken. Salta och peppra.

3. Lägg spenatfräset i en bunke och blanda med dill, crème fraiche, grädde, mjölk, hummerfond och sambal oelek. Salta och peppra.

4. Dela tomaterna. Varva spenatblandningen med lasagneplattor, räkor, lax och tomater i en ugnsform, ca 20 cm i diam. Avsluta med crème fraiche-blandning, toppa med ost.

5. Gratinera i ugnen ca 40 min. Låt vila ca 10 min före servering. Servera med sallad gjord på spenat, dill och purjolök.

Recept: Jan-Erik Hagbohm

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons