Krämig pannkaksrulle med räkor och lagrad ost recept

Pannkaksrulle med räkor och lagrad ost
Rikligt med räkor och lagrad ost fyller den gyllengula pannkaksrullen. Vilken festrätt!
Annons
Pannkaksrulle med räkor och lagrad ost

Prova vår pannkaksrulle med krämig räkfyllning och lagrad ost. En riktigt festlig bjudrätt! Foto: Olof Abrahamsson

Recept krämig pannkaksrulle med räkor och lagrad ost

ca 6 portioner

Pannkaka
125 g smör
2½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
4 ägg

Räkfyllning
2 msk smör
¾ dl vetemjöl
2½ dl mjölk
1½ dl vispgrädde
¾ dl smakrik riven ost
250–300 g skalade räkor
2 msk dill, hackad
1–2 msk riven pepparrot
salt, peppar

Annons

Garnering
1–1½ dl riven ost
sallad
100 g skalade räkor
dill
citronskivor

Ugn 200°

 

Så här gör du krämig pannkaksrulle med räkor och lagrad ost

Annons

1. Pannkaka: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, mjölk och salt. Värm under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Ta av från plattan och vispa i ett ägg åt gången. Använd elvisp. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30×40 cm) med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lossa pannkakan men låt den ligga kvar och svalna på bakplåtspapperet.

2. Räkfyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet. Späd med mjölk och grädde, lite i taget. Låt koka upp under omrörning och sedan småkoka i ca 5 min, rör om då och då. Tag kastrullen från värmen. Rör i ost, räkor, dill och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

3. Bred ut räkfyllningen på pannkakan. Rulla samman till en rulle från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

4. Garnering: Strö över riven ost och gratinera i ca 10 min. Garnera med sallad, räkor, dill och citron.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons