Krämig potatissallad med pepparrotsdressing

Potatissallad med pepparrotsdressing
Finns det något godare än en krämig färskpotatissallad? Och har den dessutom piggats upp med pepparrot är den oslagbar. Och du, gillar du sting i maten så riv ner ännu mer!
Annons
Potatissallad med pepparrotsdressing
Krämigt god potatissallad med pepparrotssting. Foto: Pontus Ferneman

Recept krämig potatissallad med pepparrotsdressing

4 port

800 g färskpotatis
1 msk rapsolja
flingsalt
250 g körsbärstomater, gärna olika färg
150 g sockerärter
1 liten rödlök
½ dl hackade ärtskott

Annons

Dressing
2 äggulor
1 msk citronsaft
1 msk riven pepparrot
1½ dl rapsolja
salt och peppar

Ugn 225°

Gör så här

1. Skrubba potatisen, dela dem om de är stora. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja och strö över lite salt. Tillaga i ugn ca 30 min. När halva tiden gått, låt halverade tomater baka med i ugnen.

2. Skär sockerärterna på snedden och strimla löken. Blanda med potatis, tomat och ärtskott.

3. Dressing: Mixa äggulor, citronsaft och pepparrot. Häll i rapsoljan i en tunn stråle medan du mixar med mixerstav, eller vispar kraftigt. Salta och peppra.

4. Vänd försiktigt ner dressingen i potatissalladen.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons