Krämig och snabblagad kräftsoppa recept

Snabblagad och krämig kräftsoppa
Härligt krämig och god är den här soppan med kräftstjärtar, smörstekta grönsaker, mjukost och dill. Bäst av allt – du gör den på en halvtimme!
Annons
Snabb och krämig kräftsoppa
Den här soppan är ren vardagslyx. Du gör den på ett kick! Foto: Olof Abrahamsson

Recept krämig och snabblagad kräftsoppa

4 portioner

2 morötter
1 purjolök
salt, peppar
smör till stekning
ca 8 dl fiskbuljong el 2 msk konc hummerfond+8 dl vatten
2 dl crème fraiche
ca 300 g mjukost med kräftsmak
1 burk kräftstjärtar i dillag (360 g, varav 170 g kräftstjärtar)
1 knippe dill
ev citronsaft

Annons

 

Så här gör du krämig och snabblagad kräftsoppa

1. Ansa och skölj grönsakerna. Riv morötterna och skiva purjolöken tunt. Krydda och fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull. Tillsätt buljong eller fond+vatten. Låt puttra ihop i ca 10 min.

2. Rör ner crème fraiche och kräftost. Sjud upp under omrörning.

3. Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna (spara några till garnering) och hackad dill. Värm och smaka av med kryddor och pressad citron.

4. Servera med valfritt bröd eller bullar.

Av Marianne Liljenberg

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons