Krämig tomatpaj med mozzarella recept

Tomatpaj
Här bjuder vi på en lättlagad paj med solmogna körsbärstomater och mozzarellaost. Lite fransk senap sätter extra smak på den här underbara tomatpajen.
Annons
Tomatpaj
Tomatpajen går lika bra att baka i en rund form. Foto: Anders Norrsell

Recept krämig tomatpaj med mozzarella

4 portioner

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 msk fransk senap
150 g riven mozzarellaost
200 g körsbärstomater

Annons

Garnering
2 kvistar basilika

Ugn 225°

 

Så här gör du tomatpaj

1. Pajdeg: Mixa ihop ingredienserna eller arbeta snabbt samman degen för hand. Tryck ut degen i en rund eller rektangulär form med löstagbar botten, diam 22 cm eller 10×34 cm. Ställ formen kallt 30 min.

2. Fyllning: Vispa samman ägg, grädde, senap och mozzarella. Häll fyllningen i pajformen.

3. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå. Grädda tills pajen fått fin färg, ca 25 min.

4.  Garnering: Dekorera med färsk basilika.

 

Italiensk tomatpaj

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons