Krossad potatis med bacon och vitlökssmör recept

Krossad potatis med bacon
Tänk dig varma potatisar med smält vitlökssmör och knaperstekt bacon – kan det bli godare? Oavsett om du serverar potatisarna som ensamrätt eller som tillbehör till kyckling eller kött kommer de att göra succé!
Annons
Krossad potatis med bacon
Så underbart gott det är med bacon och vitlökssmör på potatisen. Foto: Pontus Ferneman

Recept krossad potatis med bacon och vitlökssmör

4 portioner

1 kg potatis, 8–12 st, gärna mjölig
120 g bacon
1–2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
75 g smör

Ugn 225°

 

Så här gör du krossad potatis med bacon

Annons

1. Koka potatisarna nätt och jämnt mjuka med skalet på. Låt svalna av.

2. Stek baconet, men inte alltför hårt. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Lägg de hela potatisarna i en smord ugnsfast form. Tryck till dem ovanifrån med en potatisstöt eller med handen.

4. Mosa samman vitlök och persilja, spara ett par nypor persilja till garnering. Blanda med smöret. Klicka vitlökssmöret på potatisarna. Strö över baconet. Gratinera i ugnen 15–20 min eller tills potatisarna fått fin färg. Strö över den sparade persiljan.

 

Krossad vitlökspotatis

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons