Kryddiga grillspett av fläskkarré

Kryddiga grillspett
Satsa på ett säkert kort i sommar! Bjud på grillade karréspett som piffas upp med en smakrik kryddblandning och serveras med klyftpotatis, hemlagad tomatsalsa och läckert kryddsmör. Mums!
Annons
Kryddiga grillspett
Låt det fluffiga kryddsmöret med tre sorters peppar smälta på de nygrillade spetten – så gott! Foto: Anders Norrsell

Recept kryddiga grillspett av fläskkarré

6 port

1 kg fläskkarré

Klyftpotatis
800 g fast potatis
3 msk olivolja
flingsalt

Rub
2 msk flingsalt
1 msk persillade
1 msk chiliflakes
1 msk paprikapulver
2 msk lökpulver
1/2 msk svartpepparkorn
2 msk rörsocker

Annons

Tomatsalsa
5 tomater
1/2 gurka
1 röd paprika
1 liten rödlök
2 msk olivolja
3 msk finhackad persilja
1 tsk flingsalt

Kryddsmör
250 g smör, mjukt
1 tsk stötta rosépepparkorn
1/2 tsk stötta svartpepparkorn
1 tsk hackad grönpeppar
1/2 tsk salt

Ugn 225°

Gör så här

1. Klyftpotatis: Tvätta och klyfta potatisen. Blanda potatis, olja och salt på plåt med bakpapper.

2. Rosta mitt i ugnen, 30–35 min. Strö ev över mer flingsalt.

3. Rub: Stöt och mixa kryddorna och sockret i en mortel.

4. Dela köttet i stora tärningar och gnid in med kryddruben. Låt köttet stå minst 30 min.

5. Tomatsalsa: Finhacka tomaterna, gurkan, paprikan och löken. Blanda grönsakerna med olja, persilja och salt, förvara svalt till servering.

6. Kryddsmör: Vispa smör, tre sorters peppar och salt fluffigt med elvisp.

7. Trä upp köttet på spett, använder du träspett tänk på att de måste blötläggas innan. Grilla spetten, vänd dem ett par gånger.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons