Kyckling i krämig sås recept

Kyckling i krämig sås recept
Värmande och mycket god gryta som är lätt att förbereda. Servera med klyftpotatis och rostad blomkål.
Annons
Kycklinggryta i krämig tomatsås

Enkel och god kycklinggryta i en riktigt krämig sås. Foto: Olof Abrahamsson

Recept kyckling i krämig sås

4 portioner

500 g kycklingfilé
salt och peppar
1 krm chilipulver
1/2 tsk paprikapulver
1 msk rapsolja
4 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk konc kalvfond
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk balsamvinäger
10 körsbärstomater
1/2 dl hackad persilja

Annons

Servering
rostad blomkål, se recept nedan
klyftpotatis

 

Så här gör du kyckling i krämig sås

Annons

1. Strimla kycklingfiléerna. Krydda med salt, peppar, chilipulver och paprikapulver. Bryn kycklingen i en stekpanna med olja.

2. Vispa ihop tomatpuré, soja, fond, crème fraiche, grädde, vatten och vinäger. Häll det över kycklingen och koka ihop 15 min. Smaka av grytan med salt och peppar.

3. Toppa grytan med delade tomater och persilja. Servera med rostad blomkål och klyftpotatis.

Recept rostad blomkål

Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt i ugnen och låt plåten bli varm. Ansa och dela 500 g blomkål i buketter. Blanda med 2 msk olivolja, salt och peppar. Lägg ett bakplåtspapper på den varma plåten och bred ut blomkålen. Rosta i ugnen ca 10 minuter.

Av: Kerstin Svensson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons