Recept: Ugnsstekt kycklingfilé med currykryddat örtsmör

Kycklingfilé med curry- och örtsmör
Lättlagad rätt som tillagas i ugnen, där citronen ger god smak åt kycklingen tillsammans med currykryddade örtsmöret.
Annons

Kycklingfilé med curry- och örtsmör

Kycklingfilé med currykryddat örtsmör

4 portioner
4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
paprikapulver
2 msk smör
3 morötter
3 gulbetor
2 sötpotatisar
4 potatisar
2 palsternackor
2 silverlökar, går även bra med gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 citron
Garnering:
rosmarin
Tillbehör:
curry- och örtsmör, se recept

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Putsa kycklingen och krydda filéerna runt om med salt, peppar och paprikapulver. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Ställ åt sidan.
3. Skala morötter, gulbetor, sötpotatis, potatis och palsternackor, och skär i bitar. Fördela i en ugnsform. Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöken. Lägg lök och vitlök i formen. Ringla över olja och blanda om. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter.
4. Skölj och skiva citronen, och lägg skivorna på kycklingfiléerna. Tillaga i ugnen, 30 minuter.
5. Vid servering: Garnera med rosmarin och servera med curry- och örtsmör.

Currykryddat örtsmör

Blanda 200 g rumsvarmt smör, 1 msk curry och 1/2 dl finhackad timjan och persilja. Blanda väl och låt stelna i kyl.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Ugnsstekt kyckling med rotfrukter, svampsås och lingon

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons