Lyxig kycklinggratäng med chèvreost recept

Örtdoftande kycklinggratäng
Mustig och smakrik gratäng med kyckling, tomater och chèvreost. Lika god till vardags som till fest. Dessutom är den lättlagad!
Annons
Örtdoftande kycklinggratäng
Örtdoftande kycklinggratäng. Foto: Pontus Ferneman

Recept kycklinggratäng med örter

4 portioner
500 g kycklingfilé
salt och peppar
1 msk smör till stekning
1 röd paprika
1 kruka basilika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, 400 g
150 g chèvreost
200 g färskost
10 körsbärstomater, ev på kvist

Annons

Ugn 225°

 

Annons

Gör så här

1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek dem i smöret tills de fått färg runt om. Skär filéerna i skivor.

2. Skölj och tärna paprikan. Hacka basilikan. Skala och tärna rödlöken, skala och finhacka vitlöken.

3. Koka krossade tomater med paprika, basilika, rödlök och vitlök ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll tomatröran i en smord ugnsform. Lägg i den skivade kycklingen.

5. Smula chèvreosten och blanda med färskosten. Häll blandningen över kycklingen.

Annons

6. Toppa gratängen med en kvist körsbärstomater och ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 min. Garnera gärna med några färska basilikablad.

 

Läs också: Krämig bacongratäng

Krämig bacongratäng

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons