Lättlagad kycklinggryta med kokosmjölk och curry recept

Kyckling i currysås
Smörstekta kycklinglår som får puttra i en currydoftande sås med kokosmjölk är härlig vardagsmat! Servera med nykokt jasminris.
Annons
Kyckling i currysås
Med härlig smak och doft av curry och kokos… Foto: Eva Hildén Smith

Recept lättlagad kycklinggryta med kokosmjölk och curry

4 portioner

1 kg kycklinglår
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk curry
2 gula lökar, klyftade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk riven färsk ingefära
2 msk tomatpuré
400 g passerade tomater
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja

Annons

 

Så här lagar du kycklinggryta med kokosmjölk och curry

1. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över bitarna i en gryta.

Annons

2. Fräs curry och gul lök i olja i stekpannan och häll det i grytan.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud grytan på svag värme under tättslutande lock ca 35 min.

4. Servera kycklingen med kokt ris och broccoli.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons