Kycklinggryta med primörer och gräddsås

Kycklinggryta med primörer
Njut av en välsmakande 
vårgryta med saftig 
kycklingfilé och härliga 
grönsaker!
Annons
Kycklinggryta med primörer
Toppa kycklinggrytan med smetana och pepparrot – så gott! Foto: Erik Karlsson

Recept kycklinggryta med primörer

4 portioner

500 g färskpotatis el delikatesspotatis
500 g kycklinginnerfilé
smör till stekning
½ blomkålshuvud
2 morötter
2 salladslökar
100 g sugar snaps
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
6–8 rädisor

Annons

Servering
2 dl smetana
färskriven pepparrot

 

Gör så här

1. Koka potatisarna nästan klara i lättsaltat vatten; de ska fortfarande vara lite hårda i mitten.

2. Bryn kycklingfiléerna i smör så att de får lite färg.

3. Bryt blomkålen i buketter, skala och skiva morötterna, skär salladslöken i bitar, dela sugar snapsen.

4. Koka upp vatten och buljong och lägg i grönsakerna, den halvkokta potatisen och kycklingen, låt koka ca 8 min; kycklingen och potatisen ska vara genomkokta.

5. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rädisorna, skurna i bitar, och smetana blandat med färskriven pepparrot i mängd efter smak.

 

Läs mer:

Kycklinggryta med dill och citron

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons