Recept: Kycklinglasagne med spenat

Kycklinglasagne med spenat
Underbart god lasagne med dragon, citron, vita bönor och kycklingfärs.
Annons

Kycklinglasagne med spenat

Recept: Kycklinglasagne med spenat

4 portioner, 45 minuter
400 g färsk spenat
smör till stekning
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 förp/burk stora vita bönor
600 g kycklingfärs, du kan ersätta färsen med annan färs, men smakerna är tänkta för att passa med kycklingfärs
3 msk hackad persilja
salt, svartpeppar
300 g lasagneplattor, gärna färska
Béchamelsås:
4 msk smör
6 msk vetemjöl
8 dl mjölk
200 g lagrad västerbottensost
1 citron, gärna ekologisk, rivet skal
3 stjälkar färsk dragon
Garnering:
rödlök
småbladig sallad

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Fräs spenaten blank och smidig i en stekpanna med 1 msk smör. Sila bort överflödig vätska. Ta upp och ställ åt sidan.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolöken grovt. Skölj bönorna noga.
4. Fräs färsen på hög värme tills den fått fin färg i en stekpanna med 2 msk smör. Tillsätt lök, vitlök och purjolök, och fräs tills allt blir genomfräst. Vänd ner bönorna, persilja, salt och peppar.
5. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Koka upp under omrörning och låt sjuda koka tills den tjocknat, 3–5 minuter. Riv osten. Tillsätt 2/3 delar av osten, citronskal och repad dragon. Smaka av med salt och peppar.
6. Smörj en ugnsform, ca 20×30 cm. Varva béchamelsås, lasagneplattor, spenat och kycklingfräs i formen. Det översta lagret ska vara lasagneplattor och béchamelsås. Toppa med resten av osten. Gratinera strax under mitten i ugnen tills fin färg, 20–25 minuter.
7. Vid servering: Garnera med rödlök och småbladig sallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons