Kycklingpiccata med citronsås

Kycklingfilé med citronsås
Tycker du också att kyckling är det godaste som finns? Prova då vår piccata där vi panerat tunna filébitar i parmesanost och serverar en fräsch cironsås till. Lättlagat och gott!
Annons
Kycklingfilé med citronsås
Panera kycklingen i parmesanost så får den en fin, gyllene yta.

Recept gyllenstekt kycklingfilé med citronsås

4 port

500 g kycklingfiléer

Panering
2 äggulor
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk paprikapulver
21/2 msk vatten
1/2 dl vetemjöl
11/2 tsk salt
2 krm peppar
3 msk smör

Annons

Citronsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 citron
1 krm gurkmeja

Garnering
1 skivad citron
2 msk kapris

Gör så här

1. Dela filéerna ”horisontellt” så de blir tunna. Lägg dem på en skärbräda och banka ut dem med botten av en kastrull.

2. Panering: Blanda äggulor, parmesan, paprikapulver och vatten i en skål. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Doppa kycklingfiléerna först i mjölet och därefter i äggblandningen.

3. Stek filéerna ca 5 min på medelvärme i smör tills de är genomstekta och fått fin färg.

4. Citronsås: Smält smöret, rör ner mjölet och späd med vatten, buljongtärning och grädde. Låt såsen sjuda under omrörning 5 min. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Tillsätt gurkmeja för att få fin färg.

5. Garnera piccatan med en skiva citron och kapris. Servera med citronsås, hasselbackspotatis och gröna ärter.

 

Läs mer:

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons