Kycklingschnitzel på spenatbädd

Kycklingschnitzel på spenatbädd
Den tunna kycklingfilén med lufttorkad skinka blir färdig på ett kick! Och serverad på en krämig spenatbädd med läcker paprikasås blir det snabbt en vardagsfavorit som passar lika bra på en bjudning!
Annons
Kycklingschnitzel på spenatbädd
Kycklingfilé, lufttorkad skinka, spenat och paprikasås – sommarmat med det lilla extra! Foto: Pontus Ferneman

Recept kycklingschnitzel på spenatbädd

1 port

150 g minutfilé av kyckling, t ex Kronfågel
1 skiva lufttorkad skinka
salt och peppar
smör till stekning
150 g färsk babyspenat
1/2 dl vispgrädde
1–2 tsk konc kycklingfond

Annons

Paprikasås
1 dl majonnäs
1 msk ajvar relish
rivet skal av 1/2 citron
1 krm mald spiskummin
1/2 riven vitlöksklyfta

Garnering
salladslök

Gör så här

1. Banka ut kycklingen tunt i en plastpåse. Lägg skinkan på ena sidan, fäst med tandpetare. Salta och peppra. Stek kycklingen i smör på hög värme, ca 2 min per sida. Kolla med en sticka att köttsaften är helt klar.

2. Fräs spenaten i lite smör tills den mjuknar. Häll på grädde och fond och låt koka ihop ett par min. Salta och peppra.

3. Sås: Blanda majonnäs, ajvar relish, citronskal, spiskummin och vitlök i en skål.

4. Lägg kycklingen på en bädd av spenat. Garnera med skivad salladslök och servera såsen till.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons