Recept Läcker ugnspannkaka med ost och grönsaker

Recept Läcker ugnspannkaka med ost och grönsaker
Smula ädelost över den ugnsvarma pannkakan. Toppa med nystekt klyftad rödlök och lättkokt broccoli. Supersmarrigt – alla dagar i veckan!
Annons
Ugnspannaka med ädelost, broccoli och rostade hasselnötter.
Pannkaka med tvist! Foto: Lisa Björner

Ugnspannkaka med ädelost och broccoli

4 port
50 minuter

Ingredienser:
7 dl mjölk
4 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
400 g fryst broccoli
1 rödlök
1 msk smör
50 g hasselnötter
125 g ädelost

Annons

Gör så här:
1. Sätt in en smord, tom plåt ca 25×30 cm i ugnen så att den blir varm.
2. Vispa samman hälften av mjölken, ägg, mjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken och häll smeten i ugnsformen. Grädda i ugnen i 225° ca 35 min till fin färg.
3. Koka broccolin några min i saltat vatten. Låt den rinna av. Klyfta rödlöken tunt, stek i smör i stekpanna. Grovhacka nötterna, rosta dem i torr stekpanna.
4. Ta ut formen ur ugnen, smula den rivna osten över den heta pannkakan. Lägg på lök, broccoli och nötter. Sätt in pannkakan i ugnen ytterligare 5 min så att allt blir varmt.

Servera ugnspannkaka med klassiska pizzasmaker.
Rökt skinka, pizzasås, oregano och ost förvandlar pannkaka till pizza.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons