Recept: Lammfärslasagne med getost

Lammfärslasagne med getost
Lammfärs och getost lyfter varandra och ger en smakrik och underbart god lasagne!
Annons

Recept: Lammfärslasagne med getost

Recept: Lammfärslasagne med getost

4 portioner, 50 minuter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
500 g lammfärs
2 msk smör
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
10 cocktailtomater
3 msk finhackad persilja
½ dl grovt hackade valnötter
salt, svartpeppar
300 g lasagneplattor, gärna färska
200 g getost
Ostsås:
4 msk smör
6 msk vetemjöl
8 dl ljummen mjölk
1 ½ dl riven parmesanost
Topping:
1 dl riven parmesanost
cocktailtomater
Garnering:
valnötter
basilika
Tillbehör:
sallad

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Ansa, dela, kärna ur och tärna paprikorna. Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt lök, vitlök och paprika, och stek i 2–3 minuter. Tillsätt tomatpuré och rör om.
4. Tillsätt krossade tomater, halverade cocktailtomater, persilja, valnötter salt och peppar, och låt sjuda under lock, ca 10 minuter.
5. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet under omrörning. Tillsätt den ljumna mjölken under omrörning. Låt sjuda, ca 5 minuter. Rör ner riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
6. Smörj en ugnsform, ca 25×30 cm. Varva ostsås, lasagneplattor, köttfärssås och smulad getost i formen. Avsluta med lasagneplattor och ostsås.
7. Toppa med riven ost och lägg på ett par tomater. Gratinera strax under mitten i ugnen, 20–25 minuter.
8. Vid servering: Garnera med valnötter och basilika. Servera med en sallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons