Lasagne caprese recept

Lasagne Caprese
Laga lyxigt och italienskt med mozzarella, tomater och basilika. En härlig lättlagad lasagne caprese blir dessutom vacker att servera både till vardag som fest.
Annons
Lasagne caprese
Toppa lasagnen med en fräsch capresesallad med mozzarella, tomater och basilika. Foto: Lisa Björner

Recept lasagne caprese

4 portioner

1 liten squash
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk olja
500 g köttfärs
1 brk krossade tomater, 400 g
1 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika el 1 dl hackade färska blad
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
250 g färska lasagneplattor
100 g gorgonzola

Annons

Ostsås
1 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 dl riven parmesanost
1 tsk salt
2 krm mald vitpeppar

Garnering
1 dl riven parmesanost
200 g mozzarellaost
3 tomater
färsk basilika

Ugn 225°

 

Så här gör du lasagne caprese

1. Skär squashen i tärningar. Skala och hacka vitlök och lök. Stek löksorter och squash i 1 msk olja i stekpanna. Häll över det i en gryta. Stek köttfärsen i resterande olja i stekpannan och häll över det också i grytan. Tillsätt krossade tomater, vin, tomatpuré och basilika. Låt röran sjuda 5 min. Salta och peppra.

2. Ostsås: Blanda mjöl och hälften av mjölken i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll i resten av mjölken, sjud under omrörning 3 min. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

3. Varva lasagneplattor, köttfärssås, ostsås och gorgonzolabitar. Avsluta med ostsås. Gratinera i ca 35 min.

4. Garnering: Strö över parmesanosten. Skiva mozzarellan och tomaterna och lägg ovanpå den varma lasagnen. Strö över basilika. Servera med rucolasallad.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons