Marsipanlängd med nougat och choklad

Påskens godaste marsipanlängd
Vad vore påsken utan hemgjort påskgodis? Njut av lättbakad marsipanlängd med nougat, mandelmassa, nutella och choklad! Och det bästa är att du bestämmer själv hur stora bitar du vill mumsa på!
Annons
Påskens godaste marsipanlängd
Under marsipantäcket hittar du mandelmassa, nutella och nougat – enkelt, gott och vackert påskgodis! Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakad marsipanlängd

ca 15 bitar

ca 300 g mandelmassa
ca 1½ msk konjak el rom
2–3 msk nutella
175–200 g nougat
250–300 g marsipan
några droppar gul hushållsfärg

Garnering
50–100 g mörk choklad
ca 15 godisägg
pärlströssel

Annons

Gör så här

1. Smaksätt mandelmassan med konjak el rom, genom att droppa på den och arbeta in. Forma till en längd, ca 24×4 cm. Bred ett lager med nutella ovanpå. Skär nougaten i bitar så den passar att lägga ovanpå. Lägg på nougaten.

2. Färga marsipanen med gul färg och kavla ut till en rektangel som gott och väl täcker längden. Skär till så att det täcker.

3. Garnering: Smält chokladen. Låt svalna och tjockna lite innan den ringlas på marsipanen. Garnera med godisägg och strössel.

Tips! Konjaken ger godiset en mer vuxen smak, men går bra att utesluta.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons