Lättbakade och frasiga wienerbröd med bär

Frasiga wienerbröd
Med frysta smördegsplattor, snabbmarsankräm och bär bakar du lätt dessa fantastiskt goda wienerbröd!
Annons
Frasiga wienerbröd
Dessa läckra wienerbröd fixar du på ett kick! Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakade och frasiga wienerbröd

8 st

4 frysta smördegsplattor
1–1½ dl vaniljkräm, typ kallrörd marsan
ca 3/4 dl hallonsylt
150–200 g bär, t ex hallon och blåbär (inkl garnering)

Pensling & garnering
1 ägg
ca 50 g choklad
ev florsocker

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Tina smördegsplattorna och dela dem på mitten. Kavla gärna ut dem lite lätt åt båda håll. Vik in hörnen mot mitten på varje ruta. Lägg på en klick vaniljkräm, lite sylt och några bär på varje. Spara resten av bären till garnering.

Annons

2.  Pensling & garnering: Pensla degen med lätt uppvispat ägg.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt wienerbröden svalna. Garnera med de sparade bären.

4. Hacka och smält chokladen. Ringla den över wienerbröden. Pudra ev över lite florsocker.

 

Läs mer:

Snabb wienerlängd med vanilj och hallon

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons