Lättbakade wienerbröd med vaniljkräm och lemon curd recept

Wienerbröd med vanilj och citron
Imponera med de här fantastiska wienerbröden! Med smördeg, färdig vaniljkräm och lite lemon curd fixar du snabbt sommarens godaste wienerbröd.
Annons
Wienerbröd med vanilj och citron
Klassiska wienerbröd som piggats upp med citron. Foto: Pontus Ferneman

Recept wienerbröd med vaniljkräm och lemon curd

6 st

3 smördegsplattor, frysta

Fyllning
ca 1½ dl vaniljkräm, t ex kallrörd marsan
2 msk lemon curd

Pensling & garnering
ägg
ev lemon curd
jordgubbar
choklad

Annons

Ugn 225°

 

Så här gör du wienerbröd med vaniljkräm

1. Låt smördegen tina på en plåt med bakplåtspapper. Blanda vaniljkrämen med lemon curden.

Annons

2. Dela degplattorna på mitten. Kavla till dem lätt så de blir kvadratiska. Vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg på en klick av fyllningen på mitten.

3. Pensla degen med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 min.

4. Klicka ev på ytterligare lite av lemon curden. Garnera med jordgubbar och smält choklad.

 

Frasiga wienerbröd

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons