Recept: Lättlagad fisksoppa

Lättlagad fisksoppa
Värmande och vacker soppa med både torsk och lax.
Annons

Lättlagad fisksoppa

Recept: Lättlagad fisksoppa

4 portioner
1 gul lök
1–2 vitlöksklyftor
ca 300 g fänkål
2 msk smör
1/2 g saffran
2 dl vitt vin, kan uteslutas
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
250 g g torskfilé
250 g laxfilé
3 tomater
salt
2 msk grovhackad timjan
Tillbehör:
bröd

Annons

Annons

Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär fänkålen i små bitar, spara ev ”dillen” till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i en kastrull med smör, 3 minuter.
2. Tillsätt saffran och fräs 1 minut. Tillsätt på vin, vatten och buljongtärningar och sjud under lock, 10 minuter. Rör i crème fraiche.
3. Skär fisken i bitar. Tärna tomaterna. Koka upp soppan. Lägg i fisk och tomat och låt sjuda, 3 minuter. Smaka av med salt. Tillsätt timjan och servera med ett gott bröd.

Tips!

Utesluter du vinet, tillsätt lite mer vatten och smaka av med lite pressad citronsaft.

Recept: Britt Mari Granath
Foto: Kent Jardhammar

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons