Lättlagad fläskfilégratäng med krämig paparikasås recept

Örtdoftande fläskfilégratäng
Väntar du gäster till helgen? Då ska du satsa på en lättlagad gratäng att bjuda på! Örtbakade rotfrukter, saftig fläskfilé, smakrik salami och krämig paprikasås – allt gott i en och samma form!
Annons
Örtdoftande fläskfilégratäng
Hela festmiddagen i en form – praktiskt, gott och lättlagat! Foto: Anders Norrsell

Recept lättlagad  fläskfilégratäng med örter och salami

4 portioner

900 g potatis
1 påse snackmorötter ca 200 g
1 gul paprika
1 orange paprika
1 gul lök
1/2 dl finhackade örter
flingsalt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
1/2 dl ajvar relish
700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
75 g skivad salami
10  –12 cocktailtomater
150 g fetaost

Annons

Garnering
färsk timjan

Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Skala och skiva potatisen tunt. Dela morötterna i mindre bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och strimla löken.

2. Blanda örterna med rotfrukter och grönsaker och häll det i en smord ugnsform. Salta och peppra.

3. Blanda grädde och ajvar. Häll blandningen i formen, peta med en gaffel så att grädden kommer ner överallt. Tillaga i nedre delen av ugnen, 35– 40 min.

4. Putsa köttet, salta och peppra runt om. Bryn det runt om i smör i stekpanna. Ta av från plattan och låt köttet vila i ca 15 min. Skiva upp det.

5. Ta ut gratängen från ugnen och placera köttet i rader på potatisblandningen. Vik salamiskivorna dubbla och stick ner mellan köttskivorna. Halvera tomaterna och placera ut runt om i formen.

Annons

6. Smula fetaost överst i formen. Gratinera vidare i ca 15 min. Garnera med timjan.

 

Fläskfilégratäng med tacosmak

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons