Krämig risotto med sparris

Risotto med sparris och gorgonzola
Risotto med både sparris och gorgonzola känns lyxigt även om det är väldigt enkelt att göra. Visst får man stå och passa riset lite när det kokar men det är det väl värt! Så enkelt och så gott!
Annons
Risotto med sparris och gorgonzola
Krämigt och gott med både gorgonzola och parmesan i risotton! Foto: Anders Norrsell

Recept vegetarisk sparrisrisotto med gorgonzola

4 port

7 dl vatten
2 grönsaksbuljong tärningar
10 cm purjolök
2 msk smör
4 dl avorioris
2 dl vitt vin
1 dl hackad persilja
150 g tärnad gorgonzolaost
salt och peppar
150 g grön sparris
50 g parmesanost

Annons

Serveringsförslag
sallad

Gör så här

1. Koka upp vatten och buljongtärningar.

2. Strimla purjolöken och fräs några min i smöret tillsammans med riset. Slå över vinet och låt det nästan koka in.

3. Häll på varm buljong så att det täcker riset, rör om, låt nästan koka in, upprepa tills buljongen är slut, ca 20 min.

4. Rör i persilja och gorgonzola, smaka av med salt och peppar.

5. Dela sparrisarna mitt itu och stek hastigt i grillpanna. Servera till risotton och hyvla över parmesan.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons