Chèvrebollar – läcker plockmat!

Chèvrebollar
Chèvreost, färskost och gräslök – allt du behöver är tre ingredienser för att skapa ett läckert tilltugg! Servera ostbollarna som de är eller på ett litet kex! Mums!
Annons
Chèvrebollar
Lättfixad mingelmat – bara att röra ihop och rulla! Foto: Anders Norrsell

Recept lättlagade chèvrebollar till buffén

10 bollar

100 g mjuk chèvreost
75 g färskost, rumstemp
1/2 dl finklippt gräslök

Gör så här

1. Blanda chèvre och färskost. Låt oströran stå kallt i kylen i ca 30 min.

Annons

2. Dela röran i 10 lika stora högar och rulla till bollar. Arbeta ganska snabbt, smeten ska inte bli för varm och mjuk. Ställ då in den i kylen igen en stund.

3. Klipp gräslöken fint. Rulla varje boll i hacket. Förvara bollarna svalt till serveringstillfället.

Tips! Vill du rulla ostbollarna i andra garneringar så kan hackade nötter vara ett gott alternativ.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons